Food Design lippen

Wie had dat ooit kunnen denken! Dat presentie en verpakking zo ontzettend belangrijk zouden worden. Het is verleidelijk, vaak zeer verfrissend en verrassend maar…… origineel? Dat laatste valt te betwijfelen. Eens kijken waar die inspiratie vandaan komt.

U zult het geloven of niet, maar de oorsprong ligt gewoon bij de banketbakker! Wanneer ik mijn 50 jaar oude patisserieboeken opensla vind ik in de hoofdstukken marsepein chocolade en suikerwerk alles wat nu als nieuw en vernieuwend gepresenteerd wordt. Als we alleen eens even kijken naar het plaatje hieronder.

Degene die dit weer nieuw leven in heeft geblazen is een banketbakker, hij heet Escriba en is gevestigd in Barcelona. Hij maakt de lippen van gegoten suiker. De koks die er mee verder gaan, ik bedoel eigenlijk die het na doen, maken er een zoete of hartige variant van.

Je ziet hieronder ook blaadjes bij het gerecht. De kok heeft de blaadjes willekeurig verspreid, ver weg van de lippen, want hij wil dat men eerst de lippen eet en dan pas het blad om er voor zorgen dat er geen blad voor de mond wordt genomen. Want mondige gasten, daar heb je tenminste wat aan.

Als er één schaap over de dam is volgen er meer! Zou dit het gevolg zijn van het feit dat veel horecazaken het water aan de lippen staat? Wellicht denken ze, laten we in deze slechte tijden maar eens mondjesmaat te werk gaan.

Ziehier, “Kiss my Apple”, lippen met een vulling van Granny Smith, komkommer en dille met daarbij wat Jacobsmossel. Een lekker fris mondvermaakje! Bijkomend voordeel, je slechte adem ben je in één keer kwijt!

Ook Magnum doet mee, want lippen zijn bij Unilever ”Hotlips” geworden. IJsjes met recepten om te zoenen zeggen ze, zoals first kiss, loving kiss, passionate kiss, flirty kiss en stolen kiss.

Voorlopig, zo te zien, alleen nog lippen van blanke dames en heren, maar het is nog maar een kwestie van tijd en de negerzoenen komen weer volledig in beeld! Wie weet….

Zo:

Of toch gewoon maar ouderwets weer zo!

Martin de Baat


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *