
Columns van Martin
-
Hoofdrol voor de bijlage
Onlangs in een restaurant met Michelinster gegeten. Uitstekende ervaring! En toch…. ergens wringt de schoen. Waarom dan, zul je vragen. De volgende dag keek ik nog eens op de à la carte kaart van deze zaak en toen bleek dat we eigenlijk een 5-gangen bijlagemenu hadden gegeten. Alle componenten passeren ook de revue in het
-
Afscheid nemen, van wie, hoe en wanneer?
We kennen allemaal de procedure van het afscheid nemen van onze gasten als ze het horecabedrijf gaan verlaten maar hoe zit het op andere momenten. Er zijn gasten die eigenlijk niet veel aanstalten maken om weg te gaan en dan wordt soms de trukendoos opengetrokken. Zoals de lichten aan, de kandelaars of lampjes en bloemen
-
God in Frankrijk
God in Frankrijk, zo werd Paul Bocuse ongeveer gezien door velen in de gastronomische wereld. 50 jaar lang 3 Michelin sterren is ook niet niks. Wat mij opvalt is het enorme contrast, met aan de ene kant de zeer klassieke keuken van zijn restaurant en aan de andere kant de nouvelle cuisine waarvan hij ook
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
