
Columns van Martin
-
De malse maaltijd
“Elke donderdagavond een malse maaltijd”, zag ik onlangs op een krijtbord staan. Nu zijn maaltijden produceren niet de “core business” van dit bedrijf, maar als er één bedrijf is die daar lak aan heeft dan is het deze wel. Eigenlijk is dit een grote luxe boekhandel die ook een lunchcafé cq grand café exploiteert in
-
Parijse soes of soezen uit Parijs?
Zijn trends echt wel zo nieuw en origineel? Mijn antwoord: zelden of nooit! Neem nu de popcake, van oorsprong was die ontstaan uit restverwerking van stukjes overbleven cake, die wat werden verkruimeld en waaraan wat smeuïge ingrediënten werden toegevoegd om vervolgens tot balletjes op een stokje te worden getransformeerd. Dit komt mij toch bekend voor.
-
E920
Of er hulpstoffen van menselijke oorsprong in brood zitten? Wie zal het zeggen? Bij fabrieksbrood kun je in ieder geval de E nummers op de verpakking zien. Zegt ook nog niet alles maar op de zak van de bakker staat 0% informatie. Je weet niet of de hulpstof in het brood afkomstig is van bijvoorbeeld
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
