
Columns van Martin
-
De groentekok
Lang geleden heette in de betere horecabedrijven de groentekok “Entremetier”. Het bereiden van groenten- en aardappelbereidingen was de voornaamste taak van dit belangrijke lid van de keukenbrigade. De 3 sterren chef Alain Passard schijnt verliefd te zijn op groenten. Hij heeft het groots aangepakt, een top restaurant in hartje Parijs, onlosmakelijk verbonden met een enorme
-
High tea of Afternoon tea ?
Ach, tegenwoordig neemt men het zo nauw niet meer betreffende het gebruik van benamingen. Ooit was er een periode, dat de gasten vrij nauwkeurig wisten wat de benaming van een bepaald gerecht of combinatie van componenten en drankjes inhielden. Wilde je als horecaman/vrouw iets veranderen aan de receptuur of samenstelling was dat geen probleem mits
-
Beschaafdheid versus onbeschaamdheid
Waar is de tijd gebleven, dat een dame zich excuseerde aan tafel omdat ze even ergens heen moest. Ze kondigde dan heel discreet aan dat ze even haar neus ging poederen. En de heren? Die gingen dezelfde kant op, maar niet tegelijk met de dames. Die moesten eerst teruggekeerd zijn. Wat waren die heren dan
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
