Columns van Martin

  • Een korte snackgeschiedenis van Amsterdam

    In de afgelopen 50 jaar snackten we wat af tijdens (en na) het uitgaan. Van kleverige kaasblokjes, culinaire kroketten en handgemaakte worst tot ‘eten uit de muur’ of Vietnamees van de foodtruck. Een korte snackgeschiedenis. Van snelbuffet naar slow food Snacken is van alle tijden, maar voor de oorsprong van de snackbar hoeven we maar…

    Lees meer………

  • Het slechtste ontbijt ooit!

    Geen jus d’orange maar jus de l’eau au goût d’orange, geen confiture maar huishoudjam met aardbeiensmaak. Geen broodjes van de warme bakker, maar zachte bollen die hun natuurlijke bolling volledig zijn kwijtgeraakt. Wat op tafel verschijnt zijn verschrompelde en rimpelige broodjes, zo plat als een dubbeltje. Een soort “Stoepje” brood, maar dan van de vorige…

    Lees meer………

  • Flexlunch

    Voor veel horecabedrijven is het moeilijk de lunchbezetting rond te krijgen. Niet uitsluitend horecabedrijven kampen met dit probleem, voor restaurants behorende bij hotelscholen geldt eigenlijk hetzelfde. Vaak wordt er over het gemis aan gasten het volgende gezegd: “Degenen die het kunnen betalen hebben de tijd niet en degenen die wel de tijd hebben kunnen het…

    Lees meer………