
Columns van Martin
-
Schoppen tegen heilige en/of zondige huisjes
Je kunt tegenwoordig zo gek doen als je wilt en alle bestaande regels overboord gooien want wat alleen nog telt is de bedrijfsformule. Zo kun je alle frisdranken à la Mc Donald’s ongevraagd serveren met flink wat ijs. Mijn vrouw kijkt altijd rond of er ergens een plantenbak is waar ze dan heel indiscreet (uit…
-
Inleven in de wensen van de gast, maar door twijfel zaaien niet altijd blij verrast!
Je hebt restaurants, die willen hun vegetarische gasten zodanig tegemoet komen, dat ze menen dat ze een perfecte oplossing moeten zoeken voor het eventuele gemis aan vis of vlees. En waar zou je dan beter terecht kunnen dan bij de Chinees. Hoezo, zul je je zich afvragen? Nu weten we allemaal dat Chinezen perfecte kopieerders…
-
Toverrijst
Zo’n 60 jaar geleden kwamen geleidelijk veel mensen uit Indonesië naar Nederland. Die waren gewend rijst ‘in de hartige sector’ te eten”. Bij de marine wordt nog steeds elke woensdag de zogenaamde “Blauwe hap” geserveerd. Een nasi of rijsttafel gerecht, met een traditie welke herinnert aan ons koloniaal verleden. Om mooie droge rijst te verkrijgen…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)