
Columns van Martin
-
De verdwenen groente
Petits fois fins In de zestiger en zeventiger jaren stonden de doperwtjes als groentegarnituur op nummer 1 in praktisch alle horecabedrijven. Die doperwtjes voelden wel de hete adem in de nek van de Franse boontjes, de zogenaamde haricots verts. De klassieke combinatie, zoals goulash met rijst – ja wat kon je er toentertijd anders bij serveren
-
“Glow in the dark” sushi
Ga je regelmatig naar de Japanner om jezelf en je vrienden eens lekker vol te stoppen met sushi? “Wees er op verdacht op dat dit schadelijk voor de gezondheid kan zijn”, zei een oude kennis van mij. Ik hoor je al zeggen, “Japans voedsel heeft over het algemeen toch een zeer goede reputatie.” Niet voor
-
Onrechtvaardig?
Als je een medische kwaal hebt, zodat je op doktervoorschrift een dieet moet volgen, wordt je in de horeca gelukkig nog enigszins ontzien, maar geloof maar niet dat het personeel je staat op te wachten om je met een vreugdedansje te begroeten. De kok is, met veel pijn en moeite, bereid om aan je dieetwensen
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
