Columns van Martin

  • Het geheim van all you can eat

    De laatste jaren zijn er veel “all you can eat”-restaurants geopend. De opmars van dit concept – je betaalt een vaste prijs en kunt vervolgens eten tot je erbij neervalt – is niet te stoppen. Wat is er toch zo leuk aan? Grote aantallen mensen met heel verschillende achtergronden bezoeken regelmatig deze restaurants.  De reden?

    Lees meer………

  • First In First Out?

    Wie kent dit begrip eigenlijk niet.  Laat ik het zo zeggen; niet ingewijden kennen dit gezegde meestal niet. Eigenlijk past, als het goed is, bijna elk huishouden dit principe zelf ook toe maar zonder te weten hoe het heet. Moeder zegt vaak tegen de rest van het gezin: “Jongens, het oude moet eerst op, voordat

    Lees meer………

  • Russische salade en Russisch ei

    Welke oudere kok heeft niet tijdens zijn of haar opleiding brunoise en julienne leren snijden? Wellicht is dat nog steeds zo, alhoewel de samengestelde salades zo langzamerhand uit het zicht zijn verdwenen. In de winkels tref je nog wel de koude stamppotjes aan, die onder de benaming salade verkocht worden, maar dat is nauwelijks vergelijkbaar.

    Lees meer………