Columns van Martin

  • Wat krijg ik nu op mijn bordje?

    Ja, de tijd van het varkenshaasje met groentekrans en gebakken aardappelen ligt al lang achter ons. Heden ten dage prijken steeds meer buitenlandse gerechten en vooral ingrediënten op de menukaarten. Dit betekent ook dat we de meest vreemde benamingen voorgeschoteld krijgen. Voor de één is het ‘gesneden koek’, maar voor de leek is het nogal

    Lees meer………

  • Schoppen tegen heilige en/of zondige huisjes

    Je kunt tegenwoordig zo gek doen als je wilt en alle bestaande regels overboord gooien want wat alleen nog telt is de bedrijfsformule. Zo kun je alle frisdranken à la Mc Donald’s ongevraagd serveren met flink wat ijs. Mijn vrouw kijkt altijd rond of er ergens een plantenbak is waar ze dan heel indiscreet (uit

    Lees meer………

  • Inleven in de wensen van de gast, maar door twijfel zaaien niet altijd blij verrast!

    Je hebt restaurants, die willen hun vegetarische gasten zodanig tegemoet komen, dat ze menen dat ze een perfecte oplossing moeten zoeken voor het eventuele gemis aan vis of vlees. En waar zou je dan beter terecht kunnen dan bij de Chinees. Hoezo, zul je je zich afvragen? Nu weten we allemaal dat Chinezen perfecte kopieerders

    Lees meer………