
Columns van Martin
-
Op twee gedachten hinken
Een horecabedrijf waarvan de inrichting stamt uit de zeventiger en tachtiger jaren. Dat betekent bruine plafonds, een barretje met een dakpannendakje, veel schoon metselwerk en ingemetselde karrenwielen als afscheidingen c.q. doorkijkjes in het restaurant. De eigenaar had kennelijk geen trek om de zaak grondig te moderniseren, dus kwamen er alleen nieuwe tafels met strakke grijze…
-
Zuipschuiten
Wist u dat Duitsers zo gigantisch veel drinken? De Amerikanen kunnen er natuurlijk ook wat van. Niet voor niets dat een voormalig burgemeester van New York een nieuwe wet ingevoerd heeft die de horeca verbiedt om bekers frisdrank groter dan ca. ½ liter te verkopen. Er bestonden bekers van een liter en zelfs van 1…
-
Moeiteloos succesvol!
Je begint gewoon een restaurantje, Thai’s lijkt je wel leuk. Keukenbezetting, geen probleem, genoeg Thaise vrienden om je heen. Of je horeca-ervaring hebt? Nauwelijks, hiervoor heb je wel in een afhaalrestaurant gewerkt, maar eigenlijk heb je een juridische achtergrond. Je bent pas 25 en nu al een eigen Thai’s restaurant, je droom is werkelijkheid geworden.…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)