Columns van Martin

  • Toverrijst

    Zo’n 60 jaar geleden kwamen geleidelijk veel mensen uit Indonesië naar Nederland. Die waren gewend rijst ‘in de hartige sector’ te eten”. Bij de marine wordt nog steeds elke woensdag de zogenaamde “Blauwe hap” geserveerd. Een nasi of rijsttafel gerecht, met een traditie welke herinnert aan ons koloniaal verleden. Om mooie droge rijst te verkrijgen

    Lees meer………

  • Op twee gedachten hinken

    Een horecabedrijf waarvan de inrichting stamt uit de zeventiger en tachtiger jaren. Dat betekent bruine plafonds, een barretje met een dakpannendakje, veel schoon metselwerk en ingemetselde karrenwielen als afscheidingen c.q. doorkijkjes in het restaurant. De eigenaar had kennelijk geen trek om de zaak grondig te moderniseren, dus kwamen er alleen nieuwe tafels met strakke grijze

    Lees meer………

  • Zuipschuiten

    Wist u dat Duitsers zo gigantisch veel drinken? De Amerikanen kunnen er natuurlijk ook wat van. Niet voor niets dat een voormalig burgemeester van New York een nieuwe wet ingevoerd heeft die de horeca verbiedt om bekers frisdrank groter dan ca. ½ liter te verkopen. Er bestonden bekers van een liter en zelfs van 1

    Lees meer………