
Columns van Martin
-
Toverrijst
Zo’n 60 jaar geleden kwamen geleidelijk veel mensen uit Indonesië naar Nederland. Die waren gewend rijst ‘in de hartige sector’ te eten”. Bij de marine wordt nog steeds elke woensdag de zogenaamde “Blauwe hap” geserveerd. Een nasi of rijsttafel gerecht, met een traditie welke herinnert aan ons koloniaal verleden. Om mooie droge rijst te verkrijgen
-
Op twee gedachten hinken
Een horecabedrijf waarvan de inrichting stamt uit de zeventiger en tachtiger jaren. Dat betekent bruine plafonds, een barretje met een dakpannendakje, veel schoon metselwerk en ingemetselde karrenwielen als afscheidingen c.q. doorkijkjes in het restaurant. De eigenaar had kennelijk geen trek om de zaak grondig te moderniseren, dus kwamen er alleen nieuwe tafels met strakke grijze
-
Zuipschuiten
Wist u dat Duitsers zo gigantisch veel drinken? De Amerikanen kunnen er natuurlijk ook wat van. Niet voor niets dat een voormalig burgemeester van New York een nieuwe wet ingevoerd heeft die de horeca verbiedt om bekers frisdrank groter dan ca. ½ liter te verkopen. Er bestonden bekers van een liter en zelfs van 1
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
