
Columns van Martin
-
Hoe pizza pasta werd, in mini-oliestaatje in Duitsland
Nu hoeven er niet perse Italianen in de keuken te staan om een goede pizza of een uitstekende pasta te voorschijn te toveren. Je kunt tenslotte bijna iedereen een kunstje leren zonder dat men gelijk een vakman of vakvrouw is. Maar helaas, ook hier in dit etablissement, is zelfs een kunstje leren een hele kunst.…
-
Ook tomaten steeds meer een kwestie van kosten en baten.
De wereld om ons heen verandert razendsnel. Kwamen de snijbonen vroeger misschien uit Staphorst en omgeving, nu staat er op het etiket in de supermarkt Kenia, Marokko of Egypte. Zo langzamerhand zijn velen hier al aan gewend, het is niet meer opzienbarend. Toch krabde ik mij onlangs even achter de oren bij het lezen van…
-
Puur en frituur
Nu wil ik niet beweren dat frituren een Limburgse uitvinding is maar wel dat men hier een duidelijke voorkeur heeft voor deze bereidingswijze. Met name in het zuiden dicht bij de Belgische grens. Onlangs een paar dagen in dit schitterende deel van Nederland doorgebracht. Men is hier verzot is op steak tartare van filet pur…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)