
Columns van Martin
-
“Fake” maakt menig gast van streek
Ooit speelde John Cleese de rol van maître d’hôtel in een “fake” luxe restaurant. Op de à la carte kaart stond bij de keuzemogelijkheden van de nagerechten o.a. verse fruitsalade. De gast die dit dessert bestelde en vervolgens geserveerd kreeg kon echter geen vers fruit ontdekken in deze “verse” fruitsalade. De maître werd erbij geroepen…
-
Cinnamon rolls
Het lijkt wel een rage te worden, die “kaneelbroodjes”, om het maar eens op z’n Nederlands te zeggen.Wat je toch al niet kunt doen om het aloude, bijna verdwenen Hollandse koffiebroodje toch weer nieuw leven in te blazen. Als je door de Kalverstraat loopt zie je ze in sommige zaken nog wel eens liggen, de…
-
De bollentijd
De periode van de torentjes en piramides lijkt een beetje achter ons te liggen, hoewel helemaal verdwijnen zal dit verschijnsel niet zo snel en nu lijkt een nieuwe periode aangebroken en wel voor de bol, zeg maar de bollentijd. Misschien is onze wereldbol wel een inspiratiebron voor creatieve koks of wellicht de eerste mannetjes op…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)