Columns van Martin

  • Puur en frituur

    Nu wil ik niet beweren dat frituren een Limburgse uitvinding is maar wel dat men hier een duidelijke voorkeur heeft voor deze bereidingswijze. Met name in het zuiden dicht bij de Belgische grens. Onlangs een paar dagen in dit schitterende deel van Nederland doorgebracht. Men is hier verzot is op steak tartare van filet pur

    Lees meer………

  • “Fake” maakt menig gast van streek

    Ooit speelde John Cleese de rol van maître d’hôtel in een “fake” luxe restaurant. Op de à la carte kaart stond bij de keuzemogelijkheden van de nagerechten o.a. verse fruitsalade. De gast die dit dessert bestelde en vervolgens geserveerd kreeg kon echter geen vers fruit ontdekken in deze “verse” fruitsalade. De maître werd erbij geroepen

    Lees meer………

  • Cinnamon rolls

    Het lijkt wel een rage te worden, die “kaneelbroodjes”, om het maar eens op z’n Nederlands te zeggen.Wat je toch al niet kunt doen om het aloude, bijna verdwenen Hollandse koffiebroodje toch weer nieuw leven in te blazen. Als je door de Kalverstraat loopt zie je ze in sommige zaken nog wel eens liggen, de

    Lees meer………