
Columns van Martin
-
Goed communiceren, dat moet je echt als eerste leren!
Een Chinees specialiteiten restaurant, waarvan je er niet achter kunt komen wat er op de menukaart staat. Doodeenvoudig omdat deze niet beschikbaar is. De chef is internationaal jurylid van Chinese kookwedstrijden en is zelf Chinees meester-kok.Het restaurant profileert zich als een specialiteitenrestaurant, dus niet de doorsnee Chinees, zoals ze zelf zeggen: “van om de hoek”.…
-
Het pasteitje
Lang, heel lang geleden werkte ik als leerling in de bediening in een 1e klas zaak. De souschef in de keuken had voordien ook in een banketbakkerij gewerkt. Korstdeeg oftewel bladerdeeg was toentertijd niet kant en klaar te koop. In elke bakkerij, maar ook in restaurantkeukens werd korstdeeg gezet. In de zaak waar ik ruim…
-
C taste, Dinner in the Dark
Wat een ervaring! “Dinner in the dark, hier wordt zelfs de grootste macho een onbeholpen hark”. Sommigen van hen proberen nog, in een ultieme poging, een raamtafeltje te bemachtigen, maar helaas pindakaas! Twee bijna blinde kelners, met een maximaal gezichtsvermogen van 2 en 10%, die blindelings de weg vinden en op hun gemakje samen 40…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)