Columns van Martin

  • De bollentijd

    De periode van de torentjes en piramides lijkt een beetje achter ons te liggen, hoewel helemaal verdwijnen zal dit verschijnsel niet zo snel en nu lijkt een nieuwe periode aangebroken en wel voor de bol, zeg maar de bollentijd. Misschien is onze wereldbol wel een inspiratiebron voor creatieve koks of wellicht de eerste mannetjes op

    Lees meer………

  • Goed communiceren, dat moet je echt als eerste leren!

    Een Chinees specialiteiten restaurant, waarvan je er niet achter kunt komen wat er op de menukaart staat. Doodeenvoudig omdat deze niet beschikbaar is. De chef is internationaal jurylid van Chinese kookwedstrijden en is zelf Chinees meester-kok.Het restaurant profileert zich als een specialiteitenrestaurant, dus niet de doorsnee Chinees, zoals ze zelf zeggen: “van om de hoek”.

    Lees meer………

  • Het pasteitje

    Lang, heel lang geleden werkte ik als leerling in de bediening in een 1e klas zaak. De souschef in de keuken had voordien ook in een banketbakkerij gewerkt. Korstdeeg oftewel bladerdeeg was toentertijd niet kant en klaar te koop. In elke bakkerij, maar ook in restaurantkeukens werd korstdeeg gezet.  In de zaak waar ik ruim

    Lees meer………