Columns van Martin

  • Oud of rijp?

    Die keuze lijkt niet zo moeilijk. Hoe krijg je mensen zo ver dat ze toch voor oud kiezen? Heel simpel; je noemt het voortaan rijp. Maar waarom zou je dat doen? Nou, je kunt er in ieder geval meer geld voor vragen. Het nieuwe toverwoord voor oud is “rijp”. Kaas, een x aantal maanden gerijpt…

    Lees meer………

  • Belgie deel 4

    “Dessertbord” Om 11.30 uur ’s ochtends aan de champagne zitten of, als je het minder breed hebt, aan de cava is eigenlijk doodnormaal in België. Sommige hotels zetten de cava of champagne al standaard koud bij het ontbijt. Je begint de nieuwe dag dan in ieder geval op een zeer feestelijke manier. Bij mijn favoriete…

    Lees meer………

  • België deel 3

    Een dorpje, op de fiets passerend, met kerkje en bijbehorend kerkhof. En wat staat er pal tegenover? U raadt het misschien al: “een onvervalst Vlaams frietkot”. De geur van versgebakken friet verspreidt zich ook over de grafzerken. Met alle respect voor de overledenen die hier een laatste rustplaats hebben gevonden op het kerkhofje. Willen de…

    Lees meer………