Columns van Martin

  • Flessen

    Steeds meer horecazaken maken gebruik van halffabricaten in de keuken, zo genaamde convenience food. Verkopers vertellen je dat het beslist geen eenheidsworst hoeft te worden, omdat bijvoorbeeld de buurman dezelfde convenience producten gebruikt. Advies: “Je moet er dan gewoon even je eigen draai aan geven!” Dus door een kleine toevoegingen aan de basis maak je

    Lees meer………

  • Cruises 2

    Een prachtige, volle etalage met helaas daarachter een lege winkel. Niet zo raar dat in topbedrijven het bedienend personeel een briefing en overhoring krijgt over de menu- en wijnkaart. Onlangs een cruise gemaakt met een Amerikaans cruiseschip, het publiek bestond voor ca. 80% uit Amerikanen, verder Aziaten en een handjevol Europeanen. Aan vriendelijkheid en servicegerichtheid

    Lees meer………

  • Open dag Costa cruises

    Wat een bling bling schip! Alles schittert en glittert je tegemoet. Een bonte kakofonie van kleuren, kleurencombinaties en verlichting waarbij je je afvraagt of er wel is nagedacht of al die patronen en effecten wel bij elkaar passen. Attractiepark- en kermisgevoel krijgen hier bij mij de overhand. Nu denkt u misschien ach, maak je niet

    Lees meer………