Columns van Martin

  • Trio met blote billen in het gras

    Zo, zo, zult u denken, wat is er aan de hand met de Baat? Hopelijk breng ik geen schokeffect bij u teweeg. Ik kan u gerust stellen, dit onderwerp heeft uitsluitend met eten te maken Blote billetjes in het gras, ja wie kent het nog? Het zijn witte boontjes en snijbonen, meestal tot stamppot verwerkt.

    Lees meer………

  • Een korte snackgeschiedenis van Amsterdam

    In de afgelopen 50 jaar snackten we wat af tijdens (en na) het uitgaan. Van kleverige kaasblokjes, culinaire kroketten en handgemaakte worst tot ‘eten uit de muur’ of Vietnamees van de foodtruck. Een korte snackgeschiedenis. Van snelbuffet naar slow food Snacken is van alle tijden, maar voor de oorsprong van de snackbar hoeven we maar

    Lees meer………

  • Het slechtste ontbijt ooit!

    Geen jus d’orange maar jus de l’eau au goût d’orange, geen confiture maar huishoudjam met aardbeiensmaak. Geen broodjes van de warme bakker, maar zachte bollen die hun natuurlijke bolling volledig zijn kwijtgeraakt. Wat op tafel verschijnt zijn verschrompelde en rimpelige broodjes, zo plat als een dubbeltje. Een soort “Stoepje” brood, maar dan van de vorige

    Lees meer………