
Columns van Martin
-
Er gloort hoop voor de bediening
Als we naar de laatste ontwikkelingen in Parijs kijken, gloort er hoop voor de maître d’hôtel en zijn medewerkers. Diverse driesterrenchefs zijn namelijk druk bezig om zaalbereidingen en -versnijdingen in ere te herstellen. Le retour du grand service en salle. Grote chefs als Pierre Gagnaire, Yannick Alleno en Stephane Riss zijn er inmiddels al druk…
-
Chinese restaurants zetten hun robotpersoneel op straat
Hoewel de technologie de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt zijn robots nog steeds niet in staat mensen te vervangen. Dat ontdekten 3 restaurants in Kanton. Volgens betrouwbare informatie hebben 2 van de 3 restaurants al hun robots ontslagen, de andere eetgelegenheid houdt één mechanisch personeelslid in dienst. De robots slagen er niet in om…
-
Churi-Chan doet het licht uit
Robotisering: In ’s werelds eerste robothotel word je welkom geheten door een pop. Een Japanner en een dinosaurus staan achter de receptie. Het klinkt als het begin van een flauwe mop, maar in het Henn-na Hotel (letterlijk vertaald: ‘vreemd hotel’) in de Japanse stad Sasebo – ruim anderhalf uur vliegen ten zuidwesten van Tokio –…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)