
Columns van Martin
-
Wonderlijke wereld van drankjes, ijsjes, pannenkoeken en poffertjes
Als je aan bovenstaande producten denkt kom je toch al snel uit bij de gezinnen met jonge kinderen die zich hier veelvuldig te goed aan doen. De traditionele, fatsoenlijke horecaondernemer hanteert, in het algemeen, het 3½ tot 4 maal over de kop principe, als hij zijn verkoopprijzen gaat vaststellen. Producten met een vrij hoge inkoopprijs…
-
Bezint eer gij begint!
Deze oliebollenkraam gaat het bepaald niet voor de wind, beter gezegd ze hebben hier wind tegen. Hoe dat komt? Twee echt, oude mensen, die oliebollen bakken zoals de huismoeders dat vroeger deden. Eigenlijk zie je het al als je voor de kraam staat. Van die inktvisachtige oliebollen met allerlei tentakels eraan uit de tijd dat…
-
Hipstervrij aan de zwier
Amsterdam wordt steeds fabuleuzer, met hippe koffiebars met kwaliteitskoffie uit Oeganda, zelfgeplukt door de bebaarde doch frisse Barista, die om zijn liefde voor koffie nog wat te benadrukken een koffiepeul op zijn arm heeft laten tatoeëren. In bars met stoere, zorgvuldig gekozen namen, kun je lokaal bier drinken met aspergesmaak, of een gin tonic met…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (8)