
Columns van Martin
-
Only the lonely
Ik had het u in een eerdere column al voorspeld! De Ehrmann vla soorten, met vooral die angstaanjagend lekkere griesmeel variant, zijn niet meer verkrijgbaar. Waarom niet? Nederlanders vinden die te duur en kopen liever griesmeel pap van de Melkunie, glad, plakkerig en zonder enige smaak, wel uitstekend geschikt om er je kamertje mee te…
-
De kunst van het weglaten
De kunst van het weglaten, maar ook, weglaten is geen kunst! Zo veel componenten op het bord dat je er zo langzamerhand tureluurs van wordt. Bij de uitleg van het gerecht is het voor zelfs de gast met een olifantgeheugen niet meer te bevatten wat er geserveerd wordt. Menig kok is tot bezinning gekomen en…
-
Charlotte Russe
De Charlotte Russe is een gemakkelijk te maken dessert: een bavarois van room en vruchten, afgedekt met lange vingers. Meesterkok Marie Antoine CarĂªme bedacht het gerecht, zoveel is zeker. Wie Charlotte was, is echter een vraag waarop vele antwoorden mogelijk zijn. Beieren Laten we beginnen met de basis van de Charlotte Russe, de bavarois. De…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (8)