Columns van Martin

  • Bar en boos!

    Een zakenhotel met keurige bar, waar frequent mannen, meestal gekleed in grijze pakken, zich tegoed doen aan Duitslands meest populaire drank en dat is natuurlijk bier. Niks op tegen, ware het niet, dat hier vaak sprake is van gedwongen winkelnering. De enkele particuliere gast die in dit hotel ook wel eens met vriendin of eega

    Lees meer………

  • Met goede feedback valt alles op z’n plek

    Feedback, je moet er wel wat mee doen! Wat mij opvalt is, dat er in het merendeel van de horecabedrijven door de bediening wel steevast gevraagd wordt:” Is alles naar wens is geweest?” of “Heeft het u gesmaakt?”, maar wat ik mis is de volgende vraag, die er naar mijn mening absoluut bij hoort en

    Lees meer………

  • Het bakkersvak

    Eigenlijk kun je daar zo niet over spreken want het omhelst heel veel. De banketbakkerij, de broodbakkerij, de chocolaterie, de ijsbereiding en het suikerwerk. Nog langer geleden had je ook nog de beschuitbakkerij en de koekbakkerij. Zo was het vroeger tenminste en er was een hoge mate van vakbekwaamheid vereist om je in één of meerdere

    Lees meer………