Columns van Martin

  • Foodtrends

    Razendsnelle veranderingen in onze eet- en leefpatronen. Pochen met een grote hoeveelheid vlees op je bord; op social media zie je het steeds vaker gebeuren. Langzamerhand overheersen de snapshots van biologische, vegetarische en extreem gezonde maaltijden de gemiddelde tijdlijn niet meer. De foodie anno 2015 is eindelijk quinoa- en gojibessenmoe zou je haast denken. Daar…

    Lees meer………

  • Pension

    Het hoe en waarom van “Pension”! Of het nu nog vaak voorkomt weet ik niet maar in drie hotels waar ik gewerkt hebt woonden enkele gasten min of meer permanent. Wat voor gasten waren dat? Ze waren steeds welgesteld. Logisch natuurlijk want het is een kostbare zaak om permanent in een hotel(suite) te wonen. Bovendien…

    Lees meer………

  • Bodemvondsten

    Welke kok of goedwillende thuisbakker sukkelt niet met de bodem? Maar ook de industrie kan er wat van. Niet voor niets dat de uitdrukking ”die bodem is van karton” langdurig hoogtij vierde in diverse reclamecampagnes. Vaak durf je eigenlijk geen quiche meer te bestellen in een restaurant, want meestal is de bodem niet gaar. De…

    Lees meer………