Columns van Martin

  • Wat is een specialiteit?

    Volgens een willekeurig woordenboek gaat het om de volgende definitie: “Vaardigheid of product waar je je speciaal mee bezighoudt en waar je goed in bent!” Voorbeeld: `De specialiteit van dit restaurant is de bereiding van visgerechten.` Betreft dat laatste, “waar je goed in bent” wil ik graag wat dieper op in gaan. Hoe meten we…

    Lees meer………

  • Een ei hoort erbij!

    Wat vanzelfsprekend leek te zijn, is het ineens niet meer. Zo’n 10 jaar geleden was ik in Miami in een breakfast- restaurant, samen met mijn schoonmoeder, vrouw en kinderen. Wil je een ontbijtje, dan moet je dat haast wel op deze manier doen, doodeenvoudig omdat veel hotels geen ontbijt serveren. Gelukkig liggen die breakfast- restaurants…

    Lees meer………

  • Reset

    De befaamde rode lichtjes op de wallen worden sinds kort uitgebreid met steriel wit licht. Op de Sint Annendwarsstraat nummer 3 betreed je letterlijk een oogverblindend pand. Hier tref je geen dames van lichte zeden maar jonge knapen die doktertje spelen, gekleed in smetteloos witte doktersjassen met op de achtergrond een decor van onafzienbare rijen…

    Lees meer………