Columns van Martin

  • Serveren, een vak?

    Of serveren een vak is? Moet u eens goed luisteren meneertje, zo moeilijk is het allemaal niet. Bij ons thuis doe ik regelmatig een bakkie. Die ex-goser van me, was een echte koffieleut, sorry dat ik ‘t zeg. Zodoende kon ik wel blijve schenke en ’s avonds moest ie natuurlijk z’n pilsje. Dus dat serveren…

    Lees meer………

  • What’s in a name?

    Helaas zijn er gastheren die koks vetsmelters noemen. Op hun beurt worden gastheren door de heren koks vaak grindtrappers genoemd. Niet allemaal even vlijend maar ach, deze zwart- wit tegenstelling bestaat al sinds mensenheugenis en men heeft daar mee leren leven. Nu kun je wellicht een terraskelner, een ontbijtkelner of een barlounge kelner maar ook…

    Lees meer………

  • Wereldrestaurant

    Weer zo’n slimme zet van een inventieve Chinees. Onlangs is dit restaurant geopend in Ommen. Een zeer grote zaak met circa 400 zitplaatsen. Een variant, men zegt de opvolger, van het bekende “all you can eat” wokconcept. Eigenlijk een riante, wat luxere vreetschuur met heel veel voetgangers. Ik zou bijna zeggen een ”mega loopstal”, waar…

    Lees meer………