
Columns van Martin
-
Stokbrood: clichébeeld Frankrijk wordt bedreigd
PARIJS Er was en tijd dat Fransen muesli als “vogelzaad”zagen. Dat was een halve eeuw geleden, toen het land 54.000 bakkerijen telde. Fransen eten tegenwoordig zoveel muesli, dat het bakkersgilde een campagne voor het behoud van stokbrood is begonnen. Vanaf reclameborden wordt gevraagd: Coucou, tu as pris le pain? ( Hé hallo, heb je al…
-
Management by Sie & Er
Management by Sie & Er, terug naar de tijden van weleer? Deze column gaat over de situatie van de kleine horeca in Zwitserland, waar ik een korte vakantie doorbracht. Voor een belangrijk deel zou het volgende net zo goed op Nederland betrekking kunnen hebben. Veel kleine horecabedrijven hebben het in Zwitserland moeilijk. De frequentie van…
-
De dokter aan tafel
Vroeger ging je eigenlijk nietsvermoedend naar een restaurant om heerlijk en vaak copieus te dineren. Over gezondheid nadenken: Het kwam niet eens in je op. Als je gezond wilde eten dan moest je maar thuisblijven, alsof ze thuis wel gezond aten! Alle trouwe volgelingen van Escoffier, zijn zogenaamde discipelen, hadden niets op met gezonde voeding.…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (8)