Columns van Martin

  • Crêpes Suzette

    Wereldberoemd nagerecht, overheerlijk, mits op de juiste wijze bereid. En daar schort het nog wel eens aan! Zo krijg je hier en daar soms een zeer matig, enigszins waterig aftreksel van het origineel, wat de naam Crêpes Suzette absoluut niet waardig is. Op het moment dat het onderwerp Crêpes Suzette ter sprake komt, barst vaak

    Lees meer………

  • Op goed geluk

    Het lijkt wel of sommige restaurants er een spelletje van maken om zo onherkenbaar mogelijk over te komen! Een Chinees restaurant in Olsberg in Duitsland dat op maandag gesloten is, maar op dinsdag ook dicht is. Je denkt dan al gauw is de tent failliet of is er iemand ziek geworden? Die gedachte aan het

    Lees meer………

  • Knoeierijen met voedsel

    Knoeierijen met voedsel is al eeuwenoud! Zelfs in de negentiende eeuw werd er nog volop geknoeid met etenswaren. Aan meel en brood werden zand, gips, bonenmeel of andere oneigenlijke stoffen toegevoegd. Zout werd vervalst met krijt en azijn met zwavelzuur. Melk werd aangelengd met water en goede boter vermengd met andere vetten, aardappelmeel en kleurstof.

    Lees meer………