Columns van Martin

  • Het duizelt me allemaal

    Al die nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied, het is niet meer bij te benen. Sergio Herman himself, vindt dat hij eigenlijk idioot bezig is door zijn onverminderde dwang tot het creëren van nieuwe gerechten. Het vreet energie, slaapt maar 5 uur per dag. Sergio laat zich inspireren door kunstenaars, Tattoo koningen, en architecten. Hoogst waarschijnlijk

    Lees meer………

  • WILD HIBISCUS

    Een rage in Duitsland, na de introductie van het drankje Hugo (zie vorige columns). De ingemaakte hibiscusbloesems, afkomstig uit Sydney, Australië zijn momenteel verkrijgbaar in glazen jampotjes. Er bevinden zich ca. 10 bloesems in een potje. De in siroop, ingelegde bloesem wordt in een passend champagne glas gelegd en met Sekt of Champagne overgoten. Het

    Lees meer………

  • Respect voor het seizoen of gebrek aan fatsoen?

    “Onze chef volgt nauwgezet de seizoenen en gebruikt de beste verse producten”, zo maar een passage uit de brochure van een 4 sterren hotel in Brugge. Het 3 gangen dagmenu à raison van 29 €, begon met tomatensoep. Na de eerste lepel in de mond gebracht te hebben spelen zinnetjes als “uit blik” en” uit

    Lees meer………