
Columns van Martin
-
De Parijse brioche oftewel de Brioche à tète
Brioche met hangend koppie De brioche kennen we als een zacht, zoet witbrood dat van oorsprong uit Frankrijk komt. Het is zo licht en luchtig dat het eigenlijk niet echt brood is maar veel meer een cake. In vergelijking met gewoon brood worden extra veel suiker, eieren en roomboter gebruikt. Daardoor is de brioche ook…
-
Farce majeure
Voorjaarsravioli prijkt er op de lunchkaart van dit gerenommeerde middenklasse restaurant in Altenahr in het Ahrdal. Dus wij enthousiast. Het was vegetarisch, het leek ons een lekker lunchhapje met een “bunte Salat” geserveerd. Op tafel komt eerst vers afgebakken stokbrood met Bärlauch. In Duitsland zijn ze er gek op. Smaakt enigszins naar knoflook, de Nederlandse naam…
-
Pikdonker in het horeca toilet
Bij binnenkomst in de toiletruimte begint het probleem al. Je kunt in een aardedonkere toiletruimte het lichtknopje niet vinden. Zou er ergens binnen een lichtknopje zitten of zit het misschien aan de buitenkant naast de ingang van de deur? Is er misschien een lichtsensor? Ik overweeg een paar moves te doen die ik op dansles…
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (7)