
Columns van Martin
-
Zeg nooit nooit!
Haveloos aan de buitenkant, maar dat niet alleen. Ligt ook aan een gedempte haven dus in die zin ook “havenloos”. Gelukkig wordt er hard gewerkt om de oude haven weer in ere te herstellen dus over een paar jaren leggen hier weer scheepjes aan en komen hier weer scheepjes voorbij. Maar dat terzijde. De haveloze
-
De Parijse brioche oftewel de Brioche à tète
Brioche met hangend koppie De brioche kennen we als een zacht, zoet witbrood dat van oorsprong uit Frankrijk komt. Het is zo licht en luchtig dat het eigenlijk niet echt brood is maar veel meer een cake. In vergelijking met gewoon brood worden extra veel suiker, eieren en roomboter gebruikt. Daardoor is de brioche ook
-
Farce majeure
Voorjaarsravioli prijkt er op de lunchkaart van dit gerenommeerde middenklasse restaurant in Altenahr in het Ahrdal. Dus wij enthousiast. Het was vegetarisch, het leek ons een lekker lunchhapje met een “bunte Salat” geserveerd. Op tafel komt eerst vers afgebakken stokbrood met Bärlauch. In Duitsland zijn ze er gek op. Smaakt enigszins naar knoflook, de Nederlandse naam
- Columns van Martin (215)
- Uncategorized (11)
