Columns van Martin

  • Milieu of marketing?

    Milieu of marketing? Is het u ook opgevallen dat steeds meer restaurants hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen? Duurzaam, regionaal, biologisch, Fair Trade enz.Overal heb je logo’s voor, je wordt er letterlijk mee doodgegooid.Zo zag ik laatst zelfs al een logo op de kaart staan voor “Stop aids now.” Dit restaurant steunt de organisatie “Stop aids

    Lees meer………

  • van der Valk, hofleverancier?

    Misschien dat sommige collega’s met afgrijzen lezen dat ik wel eens bij van der Valk kom. Mijn salaris laat echter niet toe om uitsluitend bij sterrenrestaurants te gaan eten. Bovendien staat mijn gezelschap niet direct te trappelen om zo diep in de buidel te tasten voor wat zij dan vaak “liflafjes” noemen. Onlangs was ik

    Lees meer………

  • Soep met uitsterven bedreigd?

    Is het u ook opgevallen? In de “betere” zaken staat er geen soep meer op de kaart. Ik kan mij nog goed voor de geest halen hoe het was. Soep vervulde een belangrijke functie in het menu, het was zelfs zo dat in lang vervlogen tijden en dan denk ik aan de tijd van Escoffier,

    Lees meer………